Sök
  • Jette Feldt

Första besöket hos hundfrisören

Första gången din valp ska gå till hundfrisören så ska man tänka på att valpen inte är van och det kan ta längre tid än beräknat att få din valp klar.

Valpar är oftast väldigt glada när de kommer till salongen för första gången. Valpen har ingen tidigare erfarenhet så första besöket är bara nytt, skoj och spännande. Ända tills valpen kommer upp på bordet och den hemska klippmaskinen tas fram. Hundfrisören måste gå varsamt fram utan stress och visa valpen att det inte är farligt. Liksom tandläkaren tar hand om och förklarar för det lilla barnet måste hundfrisören ta hand om och visa för den den lilla valpen. En valp behöver pauser och uppmuntran men även en stadig hand som visar att nu måste du skärpa dig lite. En liten lekstund på golvet uppskattas av valpen och gör att valpen orkar vara duktig en stund till. Hundfrisörens svåra uppgift är att göra valpens besök positivt så att valpen även vid nästa besök tycker att det ska bli skoj och spännande. Tyvärr så tycker inte alla valpar att det är skoj och nästa gång valpen kommer så bromsar den i dörröppningen och säger - nej, vill inte. Valpen kan se ut som om att den har hemska minnen från salongen och såklart blir man orolig som ägare.

Stress kan vara en stor faktor till att valpar känner obehag vid sitt besök. Ha därför förståelse för om hundfrisören vill ha gott om tid till din valp, så att skoj och mys inte försakas.

34 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

0708752324

©2018 by Swedgroom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now