Sök
  • Jette Feldt

Hundfrisörernas utmaningar

När jag utbildade mig till Hundfrisör, 1986, så sa folk - ash klippa hund kan väl vem som helst göra. Jo men det är väl klart att vem som helst kan klippa hund och vem som helst kan laga en middag men det är skillnad på att laga korv med pulvermos och en klassisk svensk Kåldolmar med lingon, gräddsås och potatis ^^.

Kåldolmar kräver lite skills om man säger så ;)

Hundfrisören ska förutom att kunna klippa snyggt även skapa en frisyr som passar hundägarens önskemål och pälsvårdsintresse. Pudlar exempelvis! måste de ha en rasriktig pudelfrisyr? Nej såklart de inte måste. Man kan få sin pudel i vilken frisyr som helst, helrakad, handklippt, rakad nos o tassar, Asian Fusion nos.

Kunder som bor i stan vill kanske ha en hund som ser representabel ut och kunder som bor på landet önskar en mer praktisk frisyr. Har man ett hektiskt småbarns liv eller har fysiska problem som gör att den dagliga pälsvården uteblir ja då är det bäst att hunden får vara kortklippt. Hunden bryr sig ju inte om utseende och trend så att säga.


För en tid sedan var jag på föreläsning hos Evidensia, Malmö. En föreläsning om vad man ska tänka på vid skötsel och behandling av gamla hundar.

Senilitet, Artros, obalans m.m m.m

Det är svårigheter som vi hundfrisörer också ska hantera. Det tar längre tid att klippa sjuka och äldre hundar. Hundarna orkar inte stå och en del har väldigt dålig balans.

Jag kan starkt rekommendera att alla som arbetar med hund och har hund att man går på dessa föreläsningarna och får lite kunskap i hur man ska ta hand om sin bästa vän när de får det lite svårare <3


Med de raderna önskar jag er en trevlig solig helg/Jette

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

0708752324

©2018 by Swedgroom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now