Sök
  • Jette Feldt

Klippa kort på vintern?

Ska man verkligen klippa hunden på vintern? behöver den inte sin päls när vädret blir kallt?


Det är inget som säger att du måste klippa din hund alla årets årstider men om du inte vill klippa din hund på vintern på grund av att hunden fryser så måste du tänka på följande.


Hunden måste tvättas och hållas fri från tovor!

Det är viktigt att vi hjälper hundar med krullig och/eller matt päls då de inte kan skaka av sig damm och vatten på samma sätt som en hund som har smuts och vattenavstötande päls som t.ex schäfern har. Damm och avgaser lägger sig som en isolerande matta på hundens hud. Många hundar får dessutom utslag på ryggen eftersom det är där som smuts, matos och avgaser lägger sig.

Bad och tork, med fön, är ett måste minst en gång vart 14:nde dag. Om du torkar din hund med fön så är det också enklare att upptäcka tovor och eventuella utslag på huden.


Om din hund har utslag så kan du tvätta hunden med Klorhexidin men kom ihåg att schampot inte ska spädas ut med vatten. Massera in Schampot ända ner till huden låt verka 10 - 15 minuter innan du sköljer ur det. Det kan vara svårt att få ner outspätt schampo till huden på en hund med kraftig päls men om man spär ut det med vatten så förlorar schampot sin funktion. Om det går så klipp pälsen kort innan schamponering. Klorhexidin finns även i sprayform och är kanon till svamp vid tassar till exempel. Om utslagen inte är borta inom 7 - 10 dagar så bör man kontakta veterinär. Hund med utslag ska tvättas med Klorhexidin varannan dag.


Tänk på att om din hund har kraftig päls så blir den väldigt varm när den vistas inne. Jag klipper mina pudlar kort året runt och om det är under -10 grader så har de täcke på sig.


259 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

0708752324

©2018 by Swedgroom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now