Sök
  • Jette Feldt

Rädda hundar behöver också klippas del 1.


Bilden har inget med inlägget att göra.

HUNDAR SOM ÄR RÄDDA ATT BLI LÄMNADE ENSAMMA PÅ NYTT STÄLLE.


Har du rädsla för något? Var du rädd för något när du var barn? Kanske var du som jag rädd för stora män med skägg?

Vad jag vet har jag aldrig blivit illa behandla av en man med skägg. Ändå så var jag så rädd.

Precis så rädd kan en hund vara när den blir lämnad hos hundfrisören. De är inte vanliga men de hundarna finns och somliga behöver få pälsen klippt.

Det är inte alls säkert att något har hänt hos frisören utan hunden kanske är allmänt rädd för att bli lämnad och sen ovanpå allt ställs det krav att den ska vara stilla, maskiner som låter, andra hundar som tittar och fler främmande människor som kommer och går.

Kraven måste sänkas till hundens nivå, maskinerna måste vänjas i små steg, andra människor och djur måste hållas på avstånd. Nu måste frisören arbeta lugnt och metodiskt och belöna rätt beteende. Det är inte lätt att belöna rätt beteende för rätt beteende kan vara 1 sekund långt. Om man inte hinner belöna då är det bättre att inte belöna alls, att arbeta helt tyst. Tystnad är förmodligen något som hundägare och andra (veterinär, dagispersonal, vänner, familj) inte har testat. Hunden kommer att undra - varför är du tyst? De 2 sekunderna som hunden undrar och är stilla, förmodligen, då kan du berömma. Varför berömma när den varit still i 2 sekunder bara? Svar: Små steg!
42 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

0708752324

©2018 by Swedgroom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now