JETTE FELDT

Bloggande Hundfrisör

På denna sida skriver jag om hur du kan ta hand om din hunds päls på bästa sätt

OCH hur du hanterar hunden på bordet.

 

Varför klippa sin hund?

Vi klipper våra hundar för att pälsen på vissa raser växer liksom håret växer på människor. Om dessa raser inte klipps så blir pälsen lång, tjock och den tovar sig lätt. Även på vintern måste hunden klippas eftersom majoriteten av hundar idag vistas mer inne än ute och om hunden har tjock päls inne i 23 graders värme så blir den väldigt varm.

Vad är trimning?

När hundfrisörer trimmar din hund så menas det av vi rycker ut hårstråna med roten. Alla Strävhåriga hundar ska ryckas, om de har rastypisk päls. Vi rycker de hårstrån som är redo att ryckas och det är inte smärtsamt för hunden om det görs på korrekt vis.

Alla hundar måste tvättas

Beroende på vilken päls din hund har korthårig, långhårig, strävhårig eller krullhårig avgör hur ofta din hund måste tvättas. Har din hund lång päls eller krullig päls så måste den dessutom fönas torr efter bad.

 

VANLIGA FRÅGOR

HAR DU ERFARENHET AV ALLA RASER?

Jag har erfarenhet av alla raser men en del är inte ofta besökare i min salong.

HUR MÅNGA HUNDAR FRISERAR DU PER DAG?

Jag tar emot 3 - 4 hundar/dag beroende på storlek, pälsmängd och hundens samarbetsförmåga.

MIN HUND HAR RÄDSLA VID KLOKLIPP. KAN DU TA EMOT HONOM?

Jag tar emot alla hundar för kloklipp. Om din hund stressar mycket kan det behövas fler besök innan alla fyra tassar är klara.

TAR DU ÄVEN EMOT ANDRA DJUR SÅ SOM KATTER OCH KANINER TILL EXEMPEL?

Min salong är inte så stor och många gånger så finns det hundar på golvet som väntar på Husse/Matte. Detta kan vara oroande för andra djurarter så därför tar jag enbart emot hundar.