Sök
  • Jette Feldt

Öronplock


Det är viktigt att man tar hand om hundens öron på rätt sätt. Vissa hundar har en riklig pälsväxt inne i öronen som kan bidra till att hunden får öroninflammation på grund av att örat inte får luft. När man plockar håret i hörselgången så är det viktigt att man är försiktig och inte drar för hårt och heller inte drar i för stora tussar. För det första så gör det ont på hunden och du kommer troligtvis att få problem med öronplockningen framöver. För det andra så kan man orsaka små sår i hörselgången som i sin tur kan orsaka en inflammation.


Plocka försiktigt


Med en Peang kan du greppa få hårstrån och dra rakt ut, försiktigt (inte rycka). Akta så att du inte kniper hunden. Om hunden gnäller så respektera och dra lite försiktigare, inte bara människor utan även hundar har olika hög smärtgräns. Det gör inget att det finns hår kvar då det hindrar smuts från att tränga ner i örat. Det viktiga vid plockning är att örat får luft. Man ska aldrig klippa ner i örat då detta bara hjälper för stunden. När håret växer ut blir det tjockare, sitter hårdare och du har skapat ett ännu större problem


Rengör


Rengör ner i örat och insida öronlapp men torka så att det inte blir vått i örat. Om din hund kliar sig i öronen så ta gärna öronrens med sprit på öronlappen och ner i örat men häll inte ner det utan ta på en bomullspinne och tvätta runt.
Be om hjälp

Om hunden gnäller, biter, försöker komma undan, besök gärna en H-Märkt hundsalong så får ni hjälp.

128 visningar0 kommentarer

0708752324

©2018 by Swedgroom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now