Sök
  • Jette Feldt

Klippa strävhårig hund

Vissa strävhåriga hundar kan inte trimmas trots att det är en trimras. Det kan bero på att hunden har blivit klippt innan, hunden är kastrerad, hunden har utslag på kroppen och därför extra känslig och det kan även vara genetiskt.

Men hur ska man som hundägare veta om det hundfrisören säger stämmer. Om hundfrisören säger att din hund går inte att rycka, kan man lita på det då? Mitt råd är att man helt enkelt söker åsikt från annan aktör så som annan hundfrisör eller en uppfödare av rasen.

En orsak till att din hund inte går att trimma kan också vara att pälsen inte är mogen, att du kommer för sent till frisören, det mesta av pälsen har hunden fällt naturligt. Du kanske kommer för tidigt till frisören, pälsen har inte börjat släppa.


Det kan ta upp till 2 år innan en sträv päls är helt färdig. Den går att plocka men vissa områden, ofta nacken, går inte att trimma till ett perfekt resultat. På de hundarna ska man gå varsamt fram. Man får inte slita av pälsen och man får inte använda vassa verktyg då dessa kan skada/skära i pälsen. Regelbundna besök efter hundfrisörens råd är nyckeln till en fantastisk päls. Hundfrisörer kan päls bättre än någon annan.


67 visningar

0708752324

©2018 by Swedgroom. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now